Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Традиционна свинска кавърма с праз

Традиционна свинска кавърма с праз

Традиционна свинска кавърма с праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С повод или без повод всяка трапеза би се радвала да види традиционната свинска кавърма с праз върху себе си"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • свинско месо - 700 г
  • сол
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета и запържете в мазнина. Добавете накълцания праз. Сипете около 50 мл вода в тенджерата. Добавете гъбите, също нарязани.

Овкусете ароматната свинска кавърма с черен пипер и сол.

Гответе още десет минути и добавете накълцаните домати.

Традиционната свинска кавърма с праз сервирайте топла.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за пилешка кавърма или катино мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава, кратка и добре написана рецепта! ...Класика.
06.05.2024 21:21