Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки и го задушете в дълбок тиган с малко мазнина.
Добавете почистения зелен и кромид лук.
Щом омекнат свинските хапки, добавете измития ориз заедно с 1 ч.ч. вода.
Разбъркайте всички продукти и ги овкусете с черен пипер, червен пипер, сол и джоджен.
Настържете домата на едро ренде и заедно с нарязания на дребно спанак го добавете към останалите продукти.
Преместете всички продукти след това в голяма тава, налейте още 2 и 1/2 ч.ч. вода и я сложете във фурната на около 190 °C до готовност на ориза и месото.
По желание оризът на фурна се сервира с кисело мляко.
Свинското със зелен лук, ориз и спанак е много вкусно.
Добър апетит!
Коментари