Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Задушена скумрия с лук и моркови

Задушена скумрия с лук и моркови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Задушена скумрия с лук и моркови3 / 3
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пригответе скумрията по този начин - с лук и моркови, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • скумрия - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • лук - 3 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука, а моркова настържете. Сложете зеленчуците в тиган. Почистете и измийте скумрията, нарежете я.

Сложете рибата в тигана при зеленчуците. Овкусете със сол и полейте 1 с.л. олио, ако желаете.

Полейте ястието с разредено с вода доматено пюре. Важно е ястието да се задуши, не да ври.

Затворете с капак рибника и гответе около половин час.

После може да сервирате задушената скумрия с лук и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: