Начин на приготвяне
Почистете скумриите от главите и вътрешностите, осолете ги и оставете да престоят 30 минути. След това ги сложете цели да се сварят, като обирате получилата се пяна отгоре.
След това прецедете бульона и изчистете добре скумриите от костите. В дълбок тиган загрейте мазнината, запържете в нея червения пипер и прибавете накълцаните лук и моркови. Долейте малко от бульона и оставете зеленчуците да се задушат.
Върнете бульона на котлона, добавете запръжката, почистените парченца скумрия, счукания чесън и всички останали почистени и нарязани зеленчуци, включително и картофите.
Щом заври рибената чорба прибавете девесила, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавете шепа фиде или пшеничен грис и след още няколко минути свалете от котлона.
Ако тази рибена чорба ви харесва, опитайте непременно и рибената чорба от сьомга и тази вкусна шаран чорба.
Коментари