Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Апетитна печена скумрия с лук и моркови

Апетитна печена скумрия с лук и моркови

Апетитна печена скумрия с лук и моркови
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма как да е по-лесно и вкусно Ароматите на тази рецепта ще събудят всеки вкус"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • жълт лук - 1 бр.
  • моркови - 6 бр.
  • девесил - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимон - 1/2 бр.
  • олио - или зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от вътрешностите, хубаво ги измийте и разполовете по гръбначната кост. Поръсете парчетата риба със сол, девесил и черен пипер.

Нарежете двата вида лук на ивици, а морковите - на колелца.

В подходяща тавичка или плаке сипете олиото или зехтина, лука и морковите, поръсете със сол и разбъркайте.

Добавете една кафена чашка с вода и подредете парчетата риба, като нацепите на няколко места кожата.

Отново поръсете с подправките, ако обичате по наситен аромат, отгоре поставете парченца лимон и моркови.

Печете в умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: