Начин на приготвяне
Това са най-вкусните и сочни кюфтета. Хубаво е за рецептата да изберете кайма и от тлъстичко месо. Иначе могат да станат сухи кюфтетата. Другата важна съставка тук е захарта - тя е тайната подправка за още по-апетитен вкус.
Сухият хляб заливаме с млякото и добавяме към каймата. Слагаме още скълцания лук, зелените подправки, яйцето. Поръсваме със сол на вкус, малко захар, черен пипер. Разбъркваме много хубаво. Трябва да се смеси добре всичко.
От тази кайма оформяме кюфтета и печем на скара или пържим на тиган до златисто. Първо от едната страна, а после и от другата.
Поднасяме мераклийските кюфтета на бай Вълчо с гарнитура от домати и краставици и любима млечна салата.