Начин на приготвяне
Кипваме водата в голяма тенджера.
Нарязваме пуешкото на по-едри парчета и сипваме кипящата вода. Добавяме олиото.
Варим месото 40 минути, като при необходимост доливаме още вода.
Нарязваме лука на дребно и го сипваме при месото. След това добавяме граха и нарязаните на големи колелца моркови.
Добавяме още вода, колкото да покрие продуктите.
Варим още 15 минути.
След това добавяме обелените и нарязани на едро картофи. Доливаме още малко вода.
Продължаваме да варим още 20 минути.
Добавяме доматения сос и червения пипер към вкусната яхния.
Намаляваме котлона и готвим пуешка яхния за цялото семейство още около 15-20 минути.
Пуешката яхния е готова и може да нахрани цялото семейство.