Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кхата Михта Баиган

Кхата Михта Баиган

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кхата Михта Баиган
Снимка: Lenka
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кхата Михта Баиган - постно, веганско и много вкусно... Веднага ще опитаме, а вие?"

Необходими Продукти

  • патладжан - 500 г, нарязан на дълго
  • зехтин - 2 с.л.
  • синап - 1 ч.л., на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави, нарязан
  • куркума - 1/2 ч.л., на прах
  • кимион - 1 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. смляна люта чушка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • мангово чътни - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голяма тенджера, запържете патладжана от двете страни, след което го извадете върху кухненска хартия.

В останалата мазнина запържете подправките, синапа, дафиновия лист и лютата чушка, около 1-2 минути, докато пуснат аромат.

Прибавете нарязания лук, запържете го докато не покафенее и накрая прибавете останалите подправки: куркумата, кориандъра, кимиона, лютия червен пипер, сол и черен пипер. Прибавете чътнито и захарта.

Намалете температурата и прибавете сметаната.

Накрая прибавете патладжана и водата. Гответе кхата михта баиган още 15 минути, докато не омекне.

Сервирайте с кафяв ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: