Начин на приготвяне
Намажете гювечетата с масло.
Обелете доматите и ги нарежете на тънки шайби. Нарежете лука на ситно и го разделете по дъната на гювечетата.
Подредете нарязаните домати по ръба на гювечетата. Ако останат домати, ги нарежете на малки кубчета и ги посипете по дъното.
Нарежете на тънки ленти изпечената и обелена чушка и разпределете по порциите.
Нарежете сиренето на малки парчета и ги подредете върху чушките и по стените, така че да остане малък отвор за яйцето.
Поръсете с риган, черен пипер и сол на вкус. Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 200°C без капак.
Извадете и чукнете яйцата в отворите. Поръсете леко с кашкавал около яйцето.
Допечете с капак за още около 10 мин. Извадете и поръсете с червен пипер.
По желание сервирайте сиренето по шопски с по една люта чушка.
В сайта има и други вариации на любимото ни сирене по шопски, затова препоръчваме да опитате и другите рецепти за сирене по шопски, сирене по врачански или това сирене по панагюрски.
Коментари