Задушено телешко с праз и гъби

Задушено телешко с праз и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • праз - 1 бр.
  • телешко месо - 300 г
  • краве масло - бучка
  • бира - 1 ч.ч. тъмна
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера на котлона сипете олиото и маслото, оставете ги да се затоплят. Телешкото месо измийте, почистете и нарежете на късчета.

Запържете го до златист загар. Нарежете и добавете праза, захлупете и задушете за пет минути. След това махнете капака и добавете гъбите.

Овкусете телешкото задушено с черен пипер и сол, сипете бирата и разбъркайте. След няколко минути, щом тя се изпари, сложете пак капака.

Щом заври, намалете котлона и гответе телешкото с гъби за 30 мин. Изключете котлона и оставете да си обере топлото.

След това сервирайте задушеното телешко с праз и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: