Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Веган банички с картоф и пресен лук

Веган банички с картоф и пресен лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Веган банички с картоф и пресен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Толкова са засищащи тези веган банички, че дори може да пропуснете едно от яденетата за деня след тях"

Необходими Продукти

  • гъби - 160 г печурки или кладница
  • мащерка - 3 щипки + за поръсване
  • кори за баница - 8 бр. фини
  • пресен лук - 4 стръка
  • олио - 60 мл
  • вода - или бульон
  • картофи - 4 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете с ренде картофите. Нарежете гъбите и лука на ситно. Задушете ги в олио, малко вода, мащерката и солта. Трябва да омекнат.

Долейте малко вода, за да не стават твърде сухи зеленчуци. Гответе и бъркайте периодично на умерена температура.

Овкусете със сол и черен пипер и оставете плънката за малките банички.

Разрежете на две корите за баницата, за да се получат 16 бр. кори. Намазнете всяка кора и нанесете от плънката.

Сгънете баничките с картофи в триъгълна или правоъгълна форма. Намажете с олио и поръсете с мащерката.

Наредете веган баничките в правоъгълна тава с хартия за печене, може и да намазните, ако нямате хартия.

Печете веган баничките с картоф и пресен лук на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: