Начин на приготвяне
Обелете и настържете с ренде картофите. Нарежете гъбите и лука на ситно. Задушете ги в олио, малко вода, мащерката и солта. Трябва да омекнат.
Долейте малко вода, за да не стават твърде сухи зеленчуци. Гответе и бъркайте периодично на умерена температура.
Овкусете със сол и черен пипер и оставете плънката за малките банички.
Разрежете на две корите за баницата, за да се получат 16 бр. кори. Намазнете всяка кора и нанесете от плънката.
Сгънете баничките с картофи в триъгълна или правоъгълна форма. Намажете с олио и поръсете с мащерката.
Наредете веган баничките в правоъгълна тава с хартия за печене, може и да намазните, ако нямате хартия.
Печете веган баничките с картоф и пресен лук на 180 градуса до готовност.