Начин на приготвяне
Обелвате, измивате и сварявате картофите.
Сварените картофи се намачкват на пюре, добавя се натрошеното сирене, нарязания на ситно лук и едно яйце. Добавяте подправките.
Продуктите се объркват много добре.
Взема се една кора и се сгъва на две. Върху нея се слага във формата на правоъгълник част от сместа. Сгъвате от всяка страна, до получаване на правоъгълна форма на баничката.
Или пък загънете кората във форма по ваше желание. Може да направите и мини банички, като навиете малко парче кора с плънка.
Баничките се слагат в намазнена и поръсена с малко брашно тава. Намазват се с малко жълтък.
Пекат се 10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Дебелината на плънката е по ваш избор, както и вида кори. 5 картофа са достатъчни за 4 одрински кори.
Баничките с картофи, сирене и пресен лук са готови.