Начин на приготвяне
Обелете нектарините, разполовете ги и извадете костилката. Нарежете на тънки парченца и поръсете със кафявата захар и ликьора.
Разбъркайте и оставете така плодовете за 30 минути. Ако са много узрели и меки, съкратете времето на 10-15 минути.
Смелете в блендер или мелничка за кафе бялата захар с лимоновите корички.
Добавете мекото масло и разбийте с миксер на кремче.
Сложете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване и продължете с добавяне на киселото мляко и отцедената течност от нектарините (100 мл от нея).
Към течната смес сипете на части брашното с бакпулвера (пресято).
Добавете шоколада на парченца и 100 г от нектарините.
Разбъркайте добре и сипете в намазнена с масло тавичка с диаметър 26 см. Може да бъде покрита и с хартия за печене.
Подредете отгоре останалите нектарини и пъхнете сочния плодов сладкиш в загрята на 160 °C фурна.
Печете плодовия сладкиш 45 минути или до суха клечка.
Изчакайте да изстине леко, преди да отделите от формата и по желание поръсете с пудра захар.
Сервирайте този разкошен сладкиш от нектарини с чаша кафе и в компания с добри приятели.
Да ви е сладко!