Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Предястие от рибено суфле

Предястие от рибено суфле

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Предястие от рибено суфле5 / 5
12/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"И ние не бяхме приготвяли досега такъв тип рибено предястие, но вече е част от ежеседмичното ни меню"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 500г
  • хляб - 4 филии без корите
  • мляко - за накисване
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • копър
  • лимонов сок - 1с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба накисваме в прясното мляко.

Лука нарязваме на ситно и запържваме за кратко.

Сьомгата смиламе заедно с лука и напоения хляб.

Яйцата разделяме, белтъците разбиваме на сняг, жълтъците добавяме към рибата.

Копъра нарязваме на ситно и добавяме към рибата, овкусяваме със сол и черен пипер.

Поръсваме със лимонов сок. Добавяме разбитите белтъци към рибата и разбъркваме добре.

Намазняваме си формичките и сипваме от получената смес.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем суфлето от риба в предварително загрята фурна за 20-25 минути.

Поднасяме предястие от рибено суфле с поръсени пресни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: