Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Рибено филе по френски с лук

Рибено филе по френски с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибено филе по френски с лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба треска - 1 кг филе
  • масло - 30 г
  • лук - 1/2 глава
  • бяло вино - 200 мл
  • магданоз - 6 стръка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Филето от треска се натрива със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоз.

В тава, намазана с масло, се слага половината от лука, покрива се с половината филе от треска. Отгоре се слага останалият лук и се покрива с останалото филе.

Залива се с виното, покрива се с фолио и се пече 20 минути на 180 градуса. Филето се вади и се сервира, като се полива със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: