Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си поставим самото мляко в съд и на котлона да се затопли.
Нарязваме си маслото на кубчета и него добавяме към вече затопленото мляко и оставяме да заври.
В друг съд си счукваме яйцата и заедно със захарта и нишестето разбъркваме до получаване на гладка смес.
При необходимост добавяме и малко от млекото.
Готовата яйчена смес изсипваме на тънка струя към горещото млеко при непрекъснато бъркане.
Оставяме да заври отново и тогава премахваме, като поставяме в студена вода.
Докато съдът е във водата, разбъркваме периодично.
Готовата смес изсипваме в съд и прибираме в хладилника да стегне.
След като е готов домашният сладолед, поднасяме в стъклени чаши, полят с топинг от киви.
Имате перфектен домашен сладолед по стара рецепта.