Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с крема сирене

Шоколадов мус с крема сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шоколадов мус с крема сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шоколад - 120 г натурален (кувертюр)
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • масло - 60 г краве
  • захар - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и шоколадът се поставят в сух съд, след което се разтопяват на водна баня. Яйцата се чукват едно по едно и белтъците внимателно се отделят от жълтъците.

Белтъците се смесват със захарта и се разбиват на твърд сняг. Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Жълтъците се разбиват добре, след което към тях постепенно се добавя и крема сиренето.

Бърка се до получаването на гладка смес. Към жълтъчната смес постепенно се добавят и шоколадът, и маслото при непрекъснато бъркане.

Последно се добавят и белтъците, като сместа се разбърква внимателно с дървена лъжица. Готовият мус се разпределя в подходящи съдове (чашки, купички) и се охлажда в хладилник. Преди поднасяне може да се украси с листенца прясна мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: