Начин на приготвяне
Маслото и шоколадът се поставят в сух съд, след което се разтопяват на водна баня. Яйцата се чукват едно по едно и белтъците внимателно се отделят от жълтъците.
Белтъците се смесват със захарта и се разбиват на твърд сняг. Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Жълтъците се разбиват добре, след което към тях постепенно се добавя и крема сиренето.
Бърка се до получаването на гладка смес. Към жълтъчната смес постепенно се добавят и шоколадът, и маслото при непрекъснато бъркане.
Последно се добавят и белтъците, като сместа се разбърква внимателно с дървена лъжица. Готовият мус се разпределя в подходящи съдове (чашки, купички) и се охлажда в хладилник. Преди поднасяне може да се украси с листенца прясна мента.