Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Запечени гъби Шийтаке

Запечени гъби Шийтаке

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечени гъби Шийтаке
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Вижте само как изглеждат тези запечени гъбки със сосче, няма как да не се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • лимони - 1/2 бр.
  • орехи - 25 г
  • гъби - 250 г шийтаке
  • сол
  • магданоз - 1 стрък
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите шийтаке, отстранявайки шапките. Смесете солта и зехтина и добавете гъбите в тях, разбъркайте.

Наредете гъбите на скарата на най-ниската или средната решетка. Изпечете ги за една-две минути от страна.

Сипете сока от лимон към останалия зехтин в купата. Ако ви в малко, може да добавите още. Към соса за печените гъби добавете нарязания магданоз, чесъна и смлените орехи.

Поднесете запечените гъби Шийтаке с готовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: