Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на тиган»Пилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайски

Пилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешко с ориз и гъби Шийтаке по китайски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Китайците разбират най-добре от ориза, затова ви представяме едно прекрасно ястие с ориз и гъби Шийтаке!"

Необходими Продукти

  • ориз - 220 г
  • вода - 550 мл
  • пилешки бутчета - 400 г обезкостено
  • гъби шийтаке - 300
  • соев сос - 5 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. оризов
  • захар - 1 ч.л. кафява
  • сол - 1/2 ч.л
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Направете марината от сусамовото олио, 2 с.л. соев сос, оризовия оцет, захарта и солта. Оваляйте месото в маринатата и го оставете около 30 мин.

Междувременно сварете ориза. Загрейте 1 с.л. олио. Изсипете ориза и бъркайте, докато стане стъклен. Добавете водата и оставете да се свари до полуготовност. Оставете го да се охлади.

Важно е оризът да се добави при пърженото месо и гъби студен, тъй като ако се добави топъл, ще се разкашка.

Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Добавете маринованото пилешко и пържете около 15 мин, като разбърквате периодично.

Почистете леко гъбите Шийтаке и ги нарежете на едри парчета. Добавете ги при пилешкото месо и пържете още около 15 мин, като разбърквате.

Добавете студения ориз и разбъркайте хубаво, за да се смесят съставките. Гответе, като разбърквате около 5 мин.

Накрая овкусете ориза на тиган с още соев сос при желание.

Пилешкото с ориз и гъби по китайски е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: