Начин на приготвяне
Тази бистра гъбена супичка е много вкусна и бърза за приготвяне.
Обелете и нарежете на тънки кръгчета морковите. Запържете ги за 2 минути и после за още две задушете под капак.
Накълцайте и добавете чесъна, като също запържите за 2 минути.
Сложете нарязани на кубчета гъби шийтаке - предварително почистени и без пънчетата, защото са жилави.
Налейте вода, а може и зеленчуков бульон. Пуснете вътре власинките от ароматен шафран, сол и черния пипер.
Варете под капак 15 минути, след това сипете фидето и 1 ч.л. с връхче фино настъргана кора от лайм.
Гответе още 3-4 минути или колкото е указано на пакета на фидето, което използвате.
За поднасяне на супата изстискайте сока от лайм, за да си поръсва всеки, който желае.
Сервирайте гъбената супа гореща със струйка сусамово олио.
Гъбената супа от шийтаке и шафран е готова.
Добър апетит!