Начин на приготвяне
Слагате 3. 5 л вода да заври, когато заври пускате изчистените от глава и вътрешности скумрия и хек да се попарят за 4-5 мин. и ги вадите, за да ги обезкостите и направите на късове.
През това време пускате във врящата вода, в която са били скумрията и хекът, настърганите на възможно най-фино домат, лук, чесън и моркови, добавяте няколко лъжици олио и варите 20 мин.
Отделяте жълтъците от белтъците на яйцата, белтъците се разбиват и се слагат на слабо намазнен тиган, на умерена температура за 1-2 мин., сваляте ги и ги накъсвате на парченца.
След като зеленчуците са врели 20 мин. добавяте накъсаните белтъци, накъсаната и обезкостена скумрия и хек, както и мидите. Оставяте да ври още 4-5мин, не повече.
Слагате подправките девесил, магданоз и сол, непосредствено след като изключите котлона, както и маслото.
След като рибената супа поизстине добре, правите застройка с 6 бр. жълтък, които отделихте по-рано, и киселото мляко.
Супата от миди и риба е готова.
Добър апетит!
Забележка: Това е любимата рибена чорбичка на цялото семейство! Става плътна и гъста, нищо общо с воднистите чорби, подходяща е и за основно ястие!