Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с бира и чесън

Печени бутчета с бира и чесън

Печени бутчета с бира и чесън3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Апетитни печени бутчета с бира и чесън, които изчезват за нула време от тавата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • бира - 1/2 кенче
  • краве масло - бучка
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • подправка за пиле
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги подредете в глинен гювеч.

Намажете ги хубаво с подправките от всички страни.

Обелете чесъна и накъсайте скилидките при месото.

Нарежете маслото на парчета и ги сложете върху бутчетата.

Налейте бирата в гювеча и го затворете с капак.

Сложете пилешките бутчета да се печат на около 250 °C за 15 минути, след това намалете градусите на около 160 °C ги оставете за около 3 часа още.

Печените бутчета с бира и чесън са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: