Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цаца с лук на фурна

Цаца с лук на фурна

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Цаца с лук на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нямаме търпение да си отворим една студена бира и да боднем от цацата с лук, приготвена на фурна"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • сол - 2 ч.л. равни ситна
  • олио - 70 мл
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • вода - 200 мл
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесната рецепта за цаца, но невероятно вкусна!

Нарязвате три връзки зелен лук (може и със стар лук, съответно прекарвате през ситното на рендето 3 бр. глави стар лук).

Почиствате цацата от главите, слагате в тавата заедно с всичко останало в пропорциите, които съм написал - олио вода, черен пипер, сол и оцет.

Разбърквате добре. Печете рибата на 200 градуса без да покривате с фолио и без да разбърквате по време на печене за 25 мин.

Добър апетит с тази цаца с лук на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: