Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с лук на фурна

Свинско с лук на фурна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско с лук на фурна1 / 2
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • лук - 10 глави
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червено вино - ¼ ч.ч.
  • черен пипер - 20 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава, нарязва се на парчета и се задушава в загрятото олио и малко вода.

Добавя се нарязаният лук и се задушава, докато омекне. Сипва се доматеното пюре, виното, черният пипер и чубрицата.

Пресипва се в тава, посолява се и се запича в предварително загрята фурна, до пълното омекване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosica
Rosica
Вместо вино сложих бира, стана много вкусно
11.03.2017 09:52
1