Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Чорба от пилешки воденички

Чорба от пилешки воденички

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Чорба от пилешки воденички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Млечна чорба от воденички - сгряваща сърцето вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 2 тарелки
  • вода - 1 литър
  • прясно мляко - 1 литър
  • червен пипер - 2 супени лъжици
  • брашно - 2 с.л. бяло пшенично
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • чесън - 3 бр. пасирани скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера под налягане 1 литър вода и в нея варим предварително почистените и нарязани на кубчета воденички.

Отцеждаме и заливаме със студена вода. Към водата от варенето сипваме 1 л прясно мляко при непрекъснато бъркане. Млякото да не е от хладилника, защото в противен случай ще се пресече.

В тиган сипваме олиото, добавяме червения пипер и брашното. Бъркаме непрекъснато. Разреждаме с малко бульон. След като запръжката се разреди добре, изсипваме към бульона и млякото.

Добавяме воденичките обратно в тенджерата и варим още 5-6 минути. При сервиране поръсваме с черен пипер. Добавяме пасирания чесън. Подкиселяваме на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

точния
точния
Като супа добре.
21.11.2014 10:52