Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пикантни пилешки воденички с масло

Пикантни пилешки воденички с масло

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пикантни пилешки воденички с масло
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Открихме перфектното винено мезе и нямаме търпение да го споделим с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 1 кг
  • люти чушки - 4 - 5 бр. сухи червени
  • балсамов оцет - 2 - 3 с.л.
  • масло - 70 г (1/2 пакетче от 125 г)
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к. л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 к. л.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - няколко стръка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват.

Слагат се в тенджера под налягане с вода, колкото да ги покрие и се варят 40 минути.

Отпенва се бульона, добавя се сол, зърната бахар и дафиновия лист и се варят до готовност.

Воденичките се изцеждат от бульона, нарязват се на две и се прехвърлят в тиган с разтопеното и нагорещено олио и зехтин. Запържват се до златисто.

Скилидките чесън се обелват, лютите чушлета се счукват в хаванче, добавя се чесъна, червения и черния пипер, кимион и балсамовия оцет.

Сместа се добавя при воденичките в тигана, добавят се няколко супени лъжици от бульона от воденичките, разбърква се хубаво 1-2 минути и се измества от котлона.

Мезето се разпределя в 4 порционни чинии, украсява се със стрък магданоз и резен лимон.

Поднася се задължително горещо.

Пикантните пилешки воденички с масло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: