Начин на приготвяне
Воденичките се почистват и измиват.
Слагат се в тенджера под налягане с вода, колкото да ги покрие и се варят 40 минути.
Отпенва се бульона, добавя се сол, зърната бахар и дафиновия лист и се варят до готовност.
Воденичките се изцеждат от бульона, нарязват се на две и се прехвърлят в тиган с разтопеното и нагорещено олио и зехтин. Запържват се до златисто.
Скилидките чесън се обелват, лютите чушлета се счукват в хаванче, добавя се чесъна, червения и черния пипер, кимион и балсамовия оцет.
Сместа се добавя при воденичките в тигана, добавят се няколко супени лъжици от бульона от воденичките, разбърква се хубаво 1-2 минути и се измества от котлона.
Мезето се разпределя в 4 порционни чинии, украсява се със стрък магданоз и резен лимон.
Поднася се задължително горещо.
Пикантните пилешки воденички с масло са много вкусни.