Солена панакота от моцарела
Slana panakota od mocareleSavory Mozzarella Panna Cotta
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панакота»Солена панакота от моцарела

Солена панакота от моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Солена панакота от моцарела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Сладката я обичаме, но солената панакота от моцарела определено ни изненада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвяне на панакотата, за да има време да се стегне.

Пуснете двете топки биволска моцарела в блендер заедно със сметаната и смелете до гладкост.

Сипете в тенджерка и загрейте до 90 градуса за 5 минути.

През това време хидратирайте желатина в студена вода.

Към топлата, но не прекалено гореща смес, сипете млякото, сол и пипер и дръпнете от огъня.

Сложете желатина, разбъркайте и разпределете бялата смес в малки шоли за крем карамел, предварително навлажнени с вода.

Приберете в хладилник за 3 часа минимум или докато солената панакота се стегне.

За поднасяне на това изискано предястие ще направим сос от конфитирани домати.

Намачкайте ги и разбъркайте със захарта, малко сол, пипер и зехтин. Поставете в тенджерка на умерен огън до сгъстяване на сосчето (15 минути).

Накълцайте на ситно черните маслини и ги разбъркайте с около 40-50 мл. зехтин.

Отделно смесете магданоза (или босилек, или и двете) с орехите, останалия зехтин - около 30 мл. и щипка сол.

След като всички компоненти от предястието ви са готови, а панакотата се е стегнала добре, вече може да сервирате.

В чинии поставяйте от доматите на купчинки или разнесени с четка, за да е по-арт. Отгоре слагайте по една панакота от моцарела (или повече, взависимост колко са ви големи формичките).

За финал поръсвайте с двата дресинга от маслините и зелении с орехи.

Изненадайте вашите гости с това непретенциозно, но ефектно и много вкусно предястие от домати.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: