Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз на фурна с пилешки фенери

Ориз на фурна с пилешки фенери

Ориз на фурна с пилешки фенери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Залагаме на тази рецепта за вечеря с пилешко и ориз - без съмнение всички ще си хапнат цялата порция"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • пилешки фенери - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките фенери до готовност. Бульонът от варенето може да се ползва при готвенето на ориза.

Докато се варят, нарязваме на дребно лука и чушката /за предпочитание може да използваме и чопър/, и се слагат да се пържат в тигана.

След това добавяме измития ориз в тигана, бъркаме го докато омекне.

После прехвърляме сместа в тава, наливаме и бульона в тавата. Разбъркваме ориза, слагаме и фенерите в тавата.

Слага се във фурната ястието с пилешко и ориз и се пече на 190 градуса.

Печем до омекване и набъбване на ориза, както и до получаване на апетитна коричка на пилешкото месо.

Оризът на фурна с пилешки фенери сервираме, докато е още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: