Начин на приготвяне
Сложете пилешките фенери да се сварят, след което отделете месото и прецедете бульона. Запържете пилешкото в сгорещена мазнина. Извадете го и добавете в олиото нарязаните ситно лук, чушка и морков.
Запържете ги до омекване и добавете предварително измития ориз.
Разбъркайте, докато и той се запържи и долейте прецедения бульон на порции. Долива се, след като оризът е поел водата. Количеството на бульона е около 4.5 ч.ч., но зависи от ориза.
Готовото пиле с ориз овкусете с подправките и захлупете да се задуши за 10-15 минути, след като сте го свалили от котлона. Поднесете порция ориз със запържените пилешки късчета.
По подобен начин можете да направите и свинско с ориз или ориз с тиквички.