Начин на приготвяне
В по-дълбока тенджера нареждаме половината нарязано на парчета патешко месо от фенера, върху него се нарежда половината от едро нарязаното прясно зеле, половината от нарязаните на полумесеци домати и върху тях се слага остатъка от месото и целите необелени скилидки чесън.
Посоляваме със сол, слагаме дафиновите листа, разпределя се останалото зеле и най-отгоре подреждаме остатъка от доматите, поръсваме с черен пипер, червения пипер, лют пипер или лютите сушени пиперки, семената от фенела, сол и олиото.
Налива се топла вода около 400 г и се похлупва.
Варим под капак на умерен котлон около 50 минути.
Поднасяме ястието горещо.
Патешките Фенери с Прясно Зеле са много вкусни.
По подобен начин можете да приготвите и патешко с кисело зеле.