Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки Фенери с Прясно Зеле

Патешки Фенери с Прясно Зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Патешки Фенери с Прясно Зеле
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Страшно рационално и вкусно - става само да си запишете рецептата и да я пробвате"

Необходими Продукти

  • патешки фенери - 1 кг
  • прясно зеле - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • фенел - 1 ч.л. семе
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. или 2 - 3 сушени люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбока тенджера нареждаме половината нарязано на парчета патешко месо от фенера, върху него се нарежда половината от едро нарязаното прясно зеле, половината от нарязаните на полумесеци домати и върху тях се слага остатъка от месото и целите необелени скилидки чесън.

Посоляваме със сол, слагаме дафиновите листа, разпределя се останалото зеле и най-отгоре подреждаме остатъка от доматите, поръсваме с черен пипер, червения пипер, лют пипер или лютите сушени пиперки, семената от фенела, сол и олиото.

Налива се топла вода около 400 г и се похлупва.

Варим под капак на умерен котлон около 50 минути.

Поднасяме ястието горещо.

Патешките Фенери с Прясно Зеле са много вкусни.

По подобен начин можете да приготвите и патешко с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: