Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз на фурна

Пилешки бутчета с ориз на фурна

Стефани ИвановаСтефани Иванова
Чирак
1610117855
Пилешки бутчета с ориз на фурна
Снимка: Стефани Иванова
1 / 3
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Колкото и често да готвим пилешки бутчета с ориз на фурна, няма как да ни омръзнат"

Необходими Продукти

  • ориз - около 300 г
  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • олио - 7 с.л.
  • универсалана подправка - 1 с.л. Маги вълшебен вкус пиле
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме пилешките бутчета.

Слагаме ги да се варят в метална тенджера. Когато заврат, сменяме първата вода или с лъжица обираме кървавата пяна.

Загряваме мазнината и слагаме да се пържат моркова и лука, които предварително сме изчистили и нарязали на дребни кубчета.

След като омекнат, добавяме измития ориз, сол на вкус, кубчето бульон и вълшебния вкус. Може и без сол, за да не ви стане солена манджата.

Пържим още 4-5 мин и добавяме топла вода, за да набъбне оризът. Когато оризът поеме водата прехвърляме продуктите в тава.

Махаме бутчетата и ги нареждаме върху ориза. Аз поръсвам бутчетата с червен и малко черен пипер, за да стане хрупкава кожичката.

Печем пилето с ориз на 180°C до готовност на ориза.

Ако се наложи, по време на печенето добавяме още вода, за да не стане много сух оризът.

Можем да поднесем пилешките бутчета с ориз на фурна със стръкче пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: