Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки гърди със зеленчуци в топено сирене

Пилешки гърди със зеленчуци в топено сирене

ВаняВаня
Новак
6241446
Пилешки гърди със зеленчуци в топено сирене
Снимка: Елица
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • картофи - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч. замразен или 1 малка консерва
  • царевица - 1 малка консерва
  • гъби - 150 г пресни
  • топено сирене - 2 бр. (пушено) от по - големите бомбички
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете гърдите със сол, чубрица и черен пипер. Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета, а морковите - на ситно. Гъбите нарежете на лентички.

Топеното сирене, ако е пушено, го настържете на едрото ренде за да не остане на бучки.

На дъното на гювеч сложете половината от картофите, морковите, граха, гъбите и царевицата. Отгоре наредете гърдите, половината топено сирене и върху тях останалите зеленчуци.

Поръсете с подправки и останалото топено сирене. Покрийте с вода и печете на 220 градуса за около 45 мин. Сервирайте топло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: