Начин на приготвяне
В тенджера загряваме, да се разтопи маслото на средно висока температура. Добавяме ситно нарязания чесън и го задушаваме до омекване.
Нарязваме гъбите на тънки филии и ги добавяме и тях.
Готвим ги, докато се изпари течността им, и станат златисти. Добавяме малко вода и раздробяваме вътре и гъбения бульон.
Оставяме гъбите и чесъна да се задушат за още няколко минути, след което ги махаме от котлона. Подправяме пилешките гърди със сол и черен пипер и ги запичаме леко в предварително загрята фурна на 180 °C.
След което изваждаме запечените гърди, нарязваме ги на средно големи парчета и добавяме пакетчето сметана, разтворена в малко вода.
Към тях прибавяме и сместа с гъбите и чесъна, след което слагаме и топеното сирене.
Връщаме гърдите обратно във фурната и допичаме за около 25-30 минути или докато пилешките гърди се изпекат напълно и сиренето стане златисто.
Сервираме пилешките гърди с топено сирене, сметана и гъби украсени със ситно нарязан копър отгоре по желание.
Добър апетит!