Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи, топено сирене и сметана

Пилешки бутчета с картофи, топено сирене и сметана

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пилешки бутчета с картофи, топено сирене и сметана
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Уж пилешки бутчета с картофи, ама малко по-така - опитайте тази кулинарна фантазия с пилешко"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 - 450 г
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • сметана - 200 г
  • топено сирене - 200 г
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - 1 1/2 с.л. зеленчукова
  • риган - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Лукът също се почиства и се реже на малки кубчета. Картофите се прехвърлят в тава. Добавя се и нарязания лук. Разбърква се.

Отгоре се редят пилешките бутчета.

В отделна купа се разбиват готварската сметана и топеното сирене. Разбърква се хубаво. Добавя се 1 чаена чаша вода. Водата се прибавя постепенно. Разбърква се до получаването на еднородна смес.

Към сметаната и топеното сирене се прибавят и подправките. Разбърква се хубаво.

С тази смес се заливат картофите и бутчетата. Долива се още 1 чаена чаша вода и малко олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: