Новогодишни сарми

31/12/2015
Ангел Георгиев
отАнгел ГеоргиевНовак
"Уникално вкусни зелеви сарми, с които да посрещнете Новата година. Сочни, богати и ароматни - за здраве и късмет "
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 040
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г + бекон
  • зеле - 15 - 20 бр. едри листа + зелев сок
  • печурки - 250 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • Марината
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • Запръжка:
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 25 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета и го натрийте с предварително смесените подправки за маринатата. Намачкайте го добре и го прехвърлете в купа. Полейте го с 1 с.л. олио, разбъркайте и го оставете да престои известно време.

Пригответе запръжката като за целта се нарязват праза и кромида на дребно и се запържват в сгорещено олио. Добавете нарязаните печурки и изчакайте за кратко да се задушат.

След няколко минути добавете ориза. Посолете, поръсете с черен и червен пипер. След кратко задушаване налейте 100 мл гореща вода. Щом оризът я поеме прекратете варенето и добавете месото. Оформете сармите. Във всеки един лист се слага по една ивичка бекон и по 1-2 с.л. от плънката.

Завийте стегнати сарми, които се нареждат в глинено гърне, на чието дъно са поставени няколко зелеви листа. Залейте с равни количества вода и зелев сок, колкото да се покрият сармите.

Полейте с олио, поръсете с червен пипер и затиснете с чиния. Поставете гювеча в студена фурна и печете на 220 градуса. След 30-тина минути намалете на 160 градуса и печете още 90 минути на бавен огън. Резултатът е уникален. подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар