Новогодишни сарми

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
31/12/2015
"Уникално вкусни зелеви сарми, с които да посрещнете Новата година. Сочни, богати и ароматни - за здраве и късмет "
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 311
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета и го натрийте с предварително смесените подправки за маринатата. Намачкайте го добре и го прехвърлете в купа. Полейте го с 1 с.л. олио, разбъркайте и го оставете да престои известно време.

Пригответе запръжката като за целта се нарязват праза и кромида на дребно и се запържват в сгорещено олио. Добавете нарязаните печурки и изчакайте за кратко да се задушат.

След няколко минути добавете ориза. Посолете, поръсете с черен и червен пипер. След кратко задушаване налейте 100 мл гореща вода. Щом оризът я поеме прекратете варенето и добавете месото. Оформете сармите. Във всеки един лист се слага по една ивичка бекон и по 1-2 с.л. от плънката.

Завийте стегнати сарми, които се нареждат в глинено гърне, на чието дъно са поставени няколко зелеви листа. Залейте с равни количества вода и зелев сок, колкото да се покрият сармите.

Полейте с олио, поръсете с червен пипер и затиснете с чиния. Поставете гювеча в студена фурна и печете на 220 градуса. След 30-тина минути намалете на 160 градуса и печете още 90 минути на бавен огън. Резултатът е уникален.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар