Начин на приготвяне
Маята се активира в купа със затоплена вода и лъжичка захар. Оставя се настрани да шупне.
Брашното се пресява. Към него се прибавят солта и подправките. Сухите съставки се размесват. Овкусеното брашно се прибавя на малки порции към шупналата мая. Замесва се средно меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за около 40 мин да втаса.
Намазняват се формички за мъфини. От тестото се оформят топки, които се поставят във формичките. Оставят се да втасат още 15 мин. След това хлебчетата се набождат със зрънца от нар.
Намазват се с жълтък, смесен с малко вода. Върху намазаните питки се залепват листенца от пресен магданоз. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.