Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и заедно с ориза съвсем за кратко запържете след което сипете каймата и подправките. Разбъркайте и добавете доматения сок, след като клокне изключете.
Нарежете месото и сланината на малки кубчета.
Внимателно разделете листата от зелката и отстранете сърцевината на всеки лист. Зелето в нашата рецепта е с розов цвят от цвеклото което се слага в бидона.
Завийте сармите, като слагате от ориза с каймата, парченца от месото и сланината.
Сложете олио в гювеча и подредете зелевите сарми, може да сложите малко нарязано зеле на дъното.
Между сармите сложете от останалата сланина и месо, най-отгоре поръсете с лют червен пипер, черен и сладък червен пипер.
Сипете от розовата зелева чорба и притиснете с чиния, покрийте с капака и печете сармичките във фурната до готовност.