Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб без брашно

Хляб без брашно

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хляб без брашно
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Опитайте този необичаен хляб без брашно, след което споделете впечатленията си с нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • морска сол - щипка
  • сирене - 200 г Сремско
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • сусам - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • ленено семе - 50 г смляно
  • овесени ядки - 1 с.л.
  • бакпулвер - 20 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разбийте яйцата, добавете солта, сиренето, заквасената сметана, олиото и разбъркайте всичко.

Смесете всички смлени съставки със сусама и овесените ядки, добавете бакпулвера и содата и смесете яйцата със сиренето.

Разпределете сместа във форма за хляб, застлана с хартия за печене и печете хляба със семена до 1 час в предварително загрята фурна.

Извадете изпечения хляб от формата, освободете го от хартията и охладете напълно, преди да го нарежете.

Чудесен хляб без брашно се получава!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: