Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с брашно от лимец и маслини

Хляб с брашно от лимец и маслини

MarianeMariane
Джедай
5611k
Хляб с брашно от лимец и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 450 г
  • брашно - 3 ч.ч. от лимец
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 супени лъжици
  • оцет - 1 чаена лъжица
  • маслини - 50 г, обезкостени
  • розмарин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете содата с киселото мляко и оцета. Оставете да шупне, след което добавете яйцата и олиото и разбъркайте добре.

Добавете пресятото брашно, солта и розмарина. Разбъркайте добре, като целта е да получите тесто с консистенцията на кексово тесто.

Добавете нарязаните на колелца маслини, разбъркайте и изсипете в предварително намаслената и набрашнена форма за печене.

Поръсете със сусам по желание и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: