Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с препечени домашни трохи и домати

Паста с препечени домашни трохи и домати

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Паста с препечени домашни трохи и домати
Снимка: Gordana Danilov
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"За идеална романтична вечеря се нуждаете от такова ястие и любим човек"

Необходими Продукти

  • галета - 1/2 ч.ч. домашни трохи хляб
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - щипка
  • черен пипер - прясно смлян
  • риган - сушен
  • паста - 300 г пене или др.
  • домати - 400 г белен, със сок
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 20 г
  • кафява захар - щипка
  • босилек - изсушен
  • магданоз - пресен една връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете белените домати. Чесънът се нарязва на ситно или се пасира.

Магданозът се нарязва на ситно.

Загрейте зехтина на умерен огън, добавете трохите, посолете ги, поръсете черния пипер и поръсете с риган.

Запечете на тиган трохите хляб до златисто кафяво, като разбърквате.

Запържете чесъна в загрятото масло, за да ухае, добавете беления домат със сока, поръсете със сушен босилек и прясно смлян пипер.

Гответе на слаб огън за около 25-30 минути, за да се изпари излишната течност.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката, оцедете я и запазете 1/2 ч.ч. вода, в която е била сварена.

Разбъркайте отцедената паста в доматения сос и ако е необходимо, добавете малко от водата.

Подправете на вкус и сервирайте паста с препечени домашни трохи и домати поръсена и със ситно нарязани листа от магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: