Начин на приготвяне
Нарежете белените домати. Чесънът се нарязва на ситно или се пасира.
Магданозът се нарязва на ситно.
Загрейте зехтина на умерен огън, добавете трохите, посолете ги, поръсете черния пипер и поръсете с риган.
Запечете на тиган трохите хляб до златисто кафяво, като разбърквате.
Запържете чесъна в загрятото масло, за да ухае, добавете беления домат със сока, поръсете със сушен босилек и прясно смлян пипер.
Гответе на слаб огън за около 25-30 минути, за да се изпари излишната течност.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката, оцедете я и запазете 1/2 ч.ч. вода, в която е била сварена.
Разбъркайте отцедената паста в доматения сос и ако е необходимо, добавете малко от водата.
Подправете на вкус и сервирайте паста с препечени домашни трохи и домати поръсена и със ситно нарязани листа от магданоз.