Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с чери домати и босилек

Паста с чери домати и босилек

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Паста с чери домати и босилек
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Хем не толкова тежка, хем ужасно вкусна паста с доматки и босилек"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • чери домат - и 10 - 12 бр.
  • сол
  • захар - 1/2 к.л.
  • босилек - 3 - 4 стръка пресен
  • подправки - 1 к.л. италиански микс за паста
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя, като в касерола или дълбок тиган се запържва за кратко един стрък, нарязан на ситно пресен чесън.

Към него се прибавят разполовените на две чери доматчета. Две от доматчетата се настъргват на ренде.

Готвят се, докато омекнат и пуснат сока си. Сосът се овкусява със сол, малко захар и готов микс от италиански подправки.

Накрая, когато сосът е почти готов, се прибавя нарязаният на дребно пресен босилек.

Пастата се сварява в подсолена вода, оцежда се и разпределя в чиниите за сервиране.

Върху пастата се разпределя доматеният сос и се поръсва настърган пармезан.

Нека ви е вкусно с тази уникална паста с чери домати и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: