Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Доматена супа»Студена доматена супа с риба тон

Студена доматена супа с риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Студена доматена супа с риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Свежа, лятна студена супа с риба тон, която ще ви очарова!"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг. добре узрели
  • чесън - 2 скилидки
  • ябълки - 150 г зелена (почистена)
  • риба тон - 350 г (от консерва)
  • зехтин - 40 мл
  • ябълков оцет - 15 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 ч.л. равни или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и много вкусна доматена супа, която ще приготвите лесно и без много усилия.

На помощ за изпълнението тази рецепта ни е нужен хубав блендер, в който да се смелят гладко и перфектно продуктите.

Доматите и ябълката се почистват и нарязват на парченца. Претеглят се, когато са почистени, а не преди това.

Пускат се в каната на блендера, заедно с половината риба тон, отцедена от течността или мазнината в консервата.

Слагат се скилидките чесън, като по желание може да се добави и трета за по-силен чеснов аромат.

Сипват се оцет, сол и черен пипер и уредът се включва да мели минута и половина-две. Накрая се програмира за още около 40 секунди, но на по-бавна скорост и през отвора на блендера, специално пригоден за това, се налива на тънка струйка зехтина. Така се получава лека емулсия.

Ако блендерът няма такъв отвор, тогава се продължава да се работи с пасатор и отново зехтинът се налива на струйка като уредът се движи бавно отдолу нагоре.

Готовата супа се прехвърля в кана или голяма купа и се прибира в хладилник за минимум 1 час.

Студената доматена супа с риба тон се сервира поръсена с парченца от останалата риба тон и струйка зехтин.

Свежа, лятна студена супа, която ще ви очарова!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: