Крем супа Сен Жермен

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Крем супа Сен Жермен
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
05/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Йорданка е майстор на най-вкусните крем супучки и затова искаме задължително да опитате тази вкусотия Сен Жермен. Да не забравите и за крутоните"

Необходими Продукти

  • праз - 100 г
  • моркови - 100 г (2 бр. среден размер)
  • грах - 250 г пресен или замразен
  • картофи - 250 г (2 бр. среден размер)
  • краве масло - 55 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • За крутони
  • хляб - 3 филии
  • краве масло - 15 г
  • чесън - на прах или спрей
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и го задушете в 30 г. от маслото за 5 минути на умерен огън.

Добавете морковите на тънки кръгчета, картофите на малки парченца или люспи и граховите зърна.

Налейте около 500 мл вода, посолете и варете 20 минути под капак.

Проверете дали зеленчуците са сварени и ако им трябва още малко, продължете да готвите още 5 минути. Пресният грах по принцип има нужда от малко повече време пред замразения.

Налейте млякото, сложете останалото масло и черния пипер и оставете зеленчуковата крем супа да покъкри още 5 минути.

През това време си пригответе крутоните като нарежете хляба на малки кубчета.

Разтопете маслото и в него запечете крутоните.

Напръскайте ги с чеснов спрей или щипка чесън на прах и посолете леко.

Готовата грахова супа блендирайте или пасирайте, докато стане много гладка и нежна.

Определено с пасатор ще ви е по-трудно, отколкото с блендер, поради фините люспи на граха, които трябва да са перфектно смлени и да не се забелязват.

Разпределете в 6 малки купички горещата крем супа (като предястие), поръсете по желание със сварени цели грахови зърна и със приготвените хрупкави и ароматни крутони.

Разкошна крем супа Сен Жермен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: