Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Сен Жермен със сметана

Супа Сен Жермен със сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа Сен Жермен със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • моркови - 5 бр.
  • праз - 2 стръка
  • грах - 500 г (сварен)
  • вода - 2 л
  • масло - 4 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 3 щипки
  • сметана - 200 мл (течна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на колелца. Задушават се в маслото. Когато омекнат, се добавят грахът, дафиновият лист и водата.

Оставят се да кипят половин час и след това се изважда дафиновият лист и супата се пасира. Готовата супа се поръсва със сол, черен пипер и мащерка. Във всяка порция се добавя сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: