Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета.
Поръсени със сол се оставят да престоят около 20-30 мин, измиват се по течаща вода и се оцеждат хубаво.
В тиган сипваме зехтина, да нагорещи, и добавяме в него чесъна, нарязан на ситно, и вече отцедените патладжани.
Пържат се, докато не омекнат напълно, с периодично разбъркване, за да не загарят.
След като са готови пържените патладжани, се свалят от котлона и се оставят да се охладят хубаво.
В купа се смесват цеденото мляко, наситненият копър и смлените или нарязани на ситно орехи.
Накрая се добавят охладените патладжани заедно с мазнината, разбърква се за да с е получи еднородна млечна салата и се подправя със сол на вкус апетитната разядка.
Уникална салата от патладжани с цедено мляко, която ще се хареса на всеки.