Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Салата от патладжани с цедено мляко

Салата от патладжани с цедено мляко

Салата от патладжани с цедено мляко
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Уникална салата от патладжани с цедено мляко, която ще се хареса на всекиго"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. (средно голяма)
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 3 с.л. (олио)
  • орехи - 6 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета.

Поръсени със сол се оставят да престоят около 20-30 мин, измиват се по течаща вода и се оцеждат хубаво.

В тиган сипваме зехтина, да нагорещи, и добавяме в него чесъна, нарязан на ситно, и вече отцедените патладжани.

Пържат се, докато не омекнат напълно, с периодично разбъркване, за да не загарят.

След като са готови пържените патладжани, се свалят от котлона и се оставят да се охладят хубаво.

В купа се смесват цеденото мляко, наситненият копър и смлените или нарязани на ситно орехи.

Накрая се добавят охладените патладжани заедно с мазнината, разбърква се за да с е получи еднородна млечна салата и се подправя със сол на вкус апетитната разядка.

Уникална салата от патладжани с цедено мляко, която ще се хареса на всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: