Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Млечна салата»Салата коприва с цедено мляко

Салата коприва с цедено мляко

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Салата коприва с цедено мляко
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотна млечна салата с неповторим вкус и специален аромат - препоръчваме я"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 3 кофички
  • коприва - 200 г
  • краставици - 1 бр.
  • олио - 3 с.л. или зехтин
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се слага в двойна марля да се изцеди. Копривата се изчиства, попарва се за 30 секунди и се изцежда от водата.

Надребнява се с нож. Краставицата се обелва и се нарязва на дребно.

Копривата и краставицата се прибавят към изцеденото мляко, посолява се и се сипва олиото. Разбърква се.

В чиния се оформя купчинка и се декорира с кръгчета краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Пак заповядайте!
11.05.2016 10:56
Yana G.
Yana G.
Много интересно, приготвяла съм коприва по много начини, защото много я обичам, но за салата никога. Това трябва да се опита. Благодаря за интересната идея.
11.05.2016 09:08
1
Потребител#169755
Потребител#169755
Чудесна рецепта !
27.04.2016 20:57
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Със сигурност ще е положително.
27.04.2016 19:44
Потребител#164955
Потребител#164955
Рецептата е интересна, като я приготвя, ще дам мнение, но мисля, че ще е положително.
27.04.2016 19:29
1
Потребител#163909
Потребител#163909
Цеденото мляко е по-здравословният вариант в сравнение с майонезата. Използвайте го и няма да сгрешите.
27.04.2016 11:31
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Интересно приложение на копривата.Винаги съм я яла само на каша с яйца.Мисля тази пролет да изпробвам различни рецепти със зелении :) тази ще е една от тях :)
14.04.2016 14:58
1
Покажи всички подкоментари