Начин на приготвяне
Сьомгата овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме настрана.
През това време приготвяме сместа с помощта блендер.
В блендера накъсваме филийката пълнозърнест хляб, слагаме зехтин, скилидката чесън, орехите, пестото, настъргваме кората от един лимон и сол и черен пипер.
Блендираме добре всичко и след това го слагаме върху парчетата от сьомга.
Слагаме ги в тавичка и покриваме с фолио.
Печем рибата във фурна на 180 градуса за около 7-8 минути. След това махате фолиото и печете на грил опцията, за да хване хубава коричка отгоре за още 2-3 минути.
Сервирате още, докато е топла! Рецептата е страхотна, а вкусът - незабравим!
Добър апетит! Сьомгата с хрупкава коричка и песто е готова.
Коментари