Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Торта Медовик със сладко от малини

Торта Медовик със сладко от малини

Торта Медовик със сладко от малини
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Колкото красива, толкова и вкусна е тази торта Медовик"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • брашно - 450 г
  • захар - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА КРЕМА
  • захар - 180 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 л
  • яйца - 2 бр.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • орехи - 80 г смлени
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • сладко от малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа яйцата заедно със захарта и малко сол.

Разтопете маслото заедно с меда и добавете содата - прибавете тази смес при непрекъснато бъркане към вече разбитите яйца.

Изсипете брашното и замесете тесто - разточете го с дървена точилка на няколко кръгли блатове и ги сложете да се печат на 190 °C за около 15 минути.

За приготвянето на крема в дълбок съд карамелизирайте захарта и сипете прясното мляко.

При непрекъснато бъркане изсипете предварително разбитите яйца и брашно.

Продължете да бъркате крема до сгъстяване.

Започнете върху подходящ поднос да редувате блатовете с крема до изчерпване на количествата - завършете с крем медената торта.

Поръсете я по желание със смлени орехи и я украсете със сладко от малини.

Оставете за няколко часа в хладилник тортата Медовик със сладко от малини и след това ѝ се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: