Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с праз

Вита баница с праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Вита баница с праз
Снимка: Марина
1 / 3
29/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Има няколко неща, на които не можем да устоим и това е едно от тях!"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • праз - 6 стръка или около 800 грама
  • сирене - 300 грама
  • яйца - 2 за плънката и 2 за полива
  • газирана вода - 300 мл
  • олио - за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката почистете и накълцайте на дребно праза.

Загрейте мазнина и задушете праза до омекване.

Натрошете сиренето в праза, прибавете яйцата и разбъркайте.

Намазнете тава за печене и започнете да нареждате баницата, като сложите плънка по дължината на 3 кори и ги навиете.

Разбъркайте останалите яйца с газираната вода, залейте готовата вита баница и я сложете да се изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
44
35
20
10
Дай твоята оценка: