Начин на приготвяне
За приготвянето на вкусната сладка баница ще ви трябва мерителна часа 200 мл.
Разбийте захарта с яйцата. Добавете олиото. Сипете содата в киселото мляко. Щом се активира, добавете към яйцата.
Намазнете тава 28 см с олио. Поставете кора, втора потопете в яйчената смес и поставете в тавата. Поръсете с извара. Пак натопете кора и пак поставете в тава така, както е намачкан.
Отгоре покрийте баницата с извара с цяла кора. Нарежете на квадрати. Разтопете маслото и полейте баницата с него и с останалата яйчена смес.
Печете апетитната баница за 25 мин. на 180 градуса, после намалете на 160 градуса и допечете още 25 мин.
Пригответе сиропа, слагайки на котлона захарта и водата. Варете 5-6 минути, добавете сока от лимон, солта и ванилията. След като изстине, полейте вече изстиналата баница.
Нарежете на квадрати. Сладката баница с извара и яйца се хапва след като изстине и престои няколко часа.