Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сладка баница с извара и яйца

Сладка баница с извара и яйца

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Сладка баница с извара и яйца
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сладко и солено се преплитат в тази страхотна сладка баница с извара и сме нетърпеливи да я пробваме"

Необходими Продукти

  • извара - 400 г
  • краве масло - 50 г
  • кори за баница - 400 г
  • захар - 180 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 180 мл
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • сиропа
  • лимонов сок - 1/4 лимон
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - щипки
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на вкусната сладка баница ще ви трябва мерителна часа 200 мл.

Разбийте захарта с яйцата. Добавете олиото. Сипете содата в киселото мляко. Щом се активира, добавете към яйцата.

Намазнете тава 28 см с олио. Поставете кора, втора потопете в яйчената смес и поставете в тавата. Поръсете с извара. Пак натопете кора и пак поставете в тава така, както е намачкан.

Отгоре покрийте баницата с извара с цяла кора. Нарежете на квадрати. Разтопете маслото и полейте баницата с него и с останалата яйчена смес.

Печете апетитната баница за 25 мин. на 180 градуса, после намалете на 160 градуса и допечете още 25 мин.

Пригответе сиропа, слагайки на котлона захарта и водата. Варете 5-6 минути, добавете сока от лимон, солта и ванилията. След като изстине, полейте вече изстиналата баница.

Нарежете на квадрати. Сладката баница с извара и яйца се хапва след като изстине и престои няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: